Passió Blaugrana

Lo millor es que clarifiquem el mes important al davant, jo soc del barca de tota la vida. La cosa estranya es que soc l’únic de casa meva que segueix el futbol.

De totes maneres, avui no volia parlar avui necessàriament de les habilitats esportives del Barca i del Madrid, però mes des de el punt de comparació com dues empreses davanteres en el mercat de l’esport rei d’Europa, el futbol.

Des de el meu punt de vista, tenint en compte el palmarès esportiu i financer, en el darrers cinc anys tant el Barcelona com el Reial Madrid es poden classificar com dos dels millor clubs de futbol del mon. Però els dos tenen una manera molt diferent de desenvolupament el seu negoci.

El Reial Madrid, com estem veient durant el mercat d’estiu, es dedica a la compra de grans cracks mediatics come eix de la seva estratègia futbolística. Comptant poc amb jugadors de la cantera (amb les excepcions de Raul i Casillas) per omplir posicions estratègiques de cara a obtenir objectius de futbolístics i econòmics (venta de samarretes).

Kaka va costar 67millios deuros
Kaka va costar 67millios d'euros

Aquesta estratègia te un retorn en l’inversió a termini curt que pot ser clarament mesurat, i per tant, pot influir decisions de la junta de socis al respecta de la gestió de la direcció.

El Barcelona, de l’altre banda, te un pla llarg termini que consisteix amb l’inversió en desenvolupament de talent dintre de la masia, i una mínima adquisició de cracks per manegar els possibles espais vuits i reforçar la banqueta. Però, la majoria de jugadors en els que el Barcelona depèn per la realització del seus objectius, provenen de la base blaugrana.

I això que te que veure amb “open source”? La meva opinió es que la Fundació Symbian segueix un pla de desenvolupament bastant similar al Barca. La creació i suport de una comunitat de desenvolupament que pot contribuir a tots els aspectes de la plataforma es la nostra “masia”. Els nostres socis també tenen la possibilitat de comprar “galàctics” del software a preus astronòmics, Peró seleccionen la plataforma Symbian com la millor opció de futur, que els dona la oportunitat (com el Barcelona) de reduir el cost de ser els millors. Hem de preguntarnos també si en Messi es tan bo per que s’ha desenvolupat jugant amb altres jugadors de la masia com en Xavi, Iniesta o en Cesc? Si el talent genera talent, una comunitat oberta de software fomenta de manera excepcional l’ innovació tecnològica. La Fundació Symbian també es mes que una companyia de software, i fa la seva prioritat crear passió entre els nostres socis

Llavors, si el meu argument es que la Fundació Symbian i el FC Barcelona tenen un filosofia en comú, ous deixo a vosaltres a decidir qui els el Reial Madrid del mercat de telefonia mòbil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s